سی ان ان: اروپا، آمریکا را یک متحد غیرقابل اعتماد می‌داند-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

سی ان ان: اروپا، آمریکا را یک متحد غیرقابل اعتماد می‌داند

یک شبکه آمریکایی گزارش کرد که برای کشورهای اروپایی فرقی نمی‌کند که بایدن یا ترامپ رئیس‌جمهور شوند و در هر دو صورت، آن‌ها آمریکا را یک متحد غیرقابل اعتماد می‌دانند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 30
کد خبر: ۱۸۱۸۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، شبکه آمریکایی «سی ان ان» در تحلیلی تحت عنوان آن‌که تحت ریاست‌جمهوری ترامپ یا بایدن؛ برخی در اروپا، ایالات متحده را یک همپیمان غیرقابل اعتماد می‌دانند، توضیح داد که هر فردی که رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا شود، برای کشورهای اروپایی تفاوتی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها در هر صورت واشنگتن را یک متحد غیرقابل اعتماد می‌دانند.

 

در ابتدای این تحلیل آمده است، زمانیکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا این هفته، نامزدی خود برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ را رسماً تأیید کرد، برخی متحدان اروپایی آمریکا می‌دانستند که چنین چیزی برای آینده روابط ترنس آتلانتیک می‌دانستند.

 

سی ان ان در ادامه افزود، بر کسی پوشیده نیست زمانیکه بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ پیروز شد، متحدان آمریکایی احساس رضایت داشتند که یک رهبر دموکرات متعارف وارد کاخ سفید می‌شود اما در عین حال می‌دانستند که بایدن نمی‌تواند تمام خساراتی که «دونالد ترامپ» در دوران چهارساله ریاست‌جمهوری خود برجای گذاشته است، لغو کند.

 

بر اساس این گزارش، ترامپ یک رهبر پر از هرج و مرج بود که به طور دائم از متحدان اروپایی آمریکا انتقاد می‌کرد. او در همه‌چیز از پنیر گرفته تا هواپیما، تهدید به جنگ تجاری کرده بود و اصول ائتلاف ناتو را زیر سؤال برد و اتحادیه اروپا را تا جایی مورد انتقاد شدید قرار داد که در برهه‌ای گفت که اگر اداره انگلیس بر عهده او بود، 62 میلیارد دلار بدهی برگزیت که بریتانیا از نظر قانونی و حقوقی به اتحادیه اروپا بدهکار بود، پرداخت نمی‌کرد.

 

دو دلیل اصلی وجود دارد مبنی بر این که به چه دلیل اروپایی‌ها به طور کامل از سال‌‌های ریاست‌جمهوری ترامپ عبور نکرده‌اند. اول آن‌که، اگر ترامپ یکبار موفق به احراز سمت ریاست‌جمهوری شده است، دلیلی ندارد که او یا کسی در قالب او دوباره تکرار نشود. دوم اینکه، اروپایی‌ها معتقدند، بایدن بخش زیادی از سیاست خارجی ترامپ مبنی بر حمایت‌گرایی در تجارت و فشار حداکثری بر چین را ادامه داده است.

 

این دو واقعیت در حداقل یک دهه آینده بر رویکرد اروپا در قبال آمریکا و جایگاه آن در نظم جهانی تأثیر می‌گذارد.

 

طبق گزارش سی ان ان، وقتی با دیپلمات‌ها و مقام‌های اروپایی صحبت می‌کنید، اغلب واژه «اعتماد» مطرح می‌شود. اعتماد نه فقط به نیات ایالات متحده به عنوان متحد بلکه اعتماد به دموکراسی آمریکایی.

 

یکی از مقام‌های ارشد اروپا به سی ان ان گفت: «ما به آن‌چه در 6 ژانویه رخ داد نگاه می‌کنیم و به این می‌اندیشیم که آیا می‌توانیم اعتماد کنیم که چیزی مشابه یا بدتر از آن‌ بار دیگر رخ ندهد و به واسطه آن نظام سیاسی از هم فروپاشیده نشود. ما به اختلافات در این کشور نگاه می‌کنیم و به این می اندیشیم که آیا می‌توانیم اعتماد کنیم که واشنگتن بر برنامه‌های حمایت‌گرایی و اول آمریکا پافشاری نکند. ما نمی‌توانیم بیش از حد به متحدی متکی باشیم که نتوانیم به طور پایدار به آن اعتماد کنیم».

 

فقدان اعتماد و ظن عمومی کشورهای اروپایی به آمریکا موجب شده است که کشورهای اروپایی برنامه خودمختاری راهبردی را در پیش بگیرند و این در حقیقت تلاش کشورهای اروپایی است تا سیاست خارجی مستقل را دنبال کنند و کمتر به ایالات متحده وابسته باشند.

 

طبق این گزارش، بخش کلیدی از دستورکار اتحادیه اروپا برای پیشبرد برنامه خودمختاری راهبردی، حفظ رابطه اقتصادی نزدیک اروپا با چین است که هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا آن را ناخوشایند می‌دانند.

 

سی ان ان با اشاره به این موارد ادامه داد، با این‌حال پشت درهای بسته، هیچ‌گونه ابهامی وجود ندارد که مقام‌های اروپایی در هر صورت از پیروزی مجدد بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده آمریکا بیش از پیروزی ترامپ یا «ران دسانتیس» فرماندار جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا خوشحال خواهند شد.

 

سی ان ان در پایان گزارش خود نتیجه‌گیری کرد، سایه ریاست‌جمهوری ترامپ و اقدام بایدن در تداوم سیاستی که بیش از آن‌که نگاه بیرونی داشته باشند، نگاهشان به درون کشور آمریکا است، اروپا را بیش از پیش مصمم کرده است تا جایگاه خود را در جهان پیدا کند و دنباله‌رو بقیه نباشد./ فارس

ارسال نظر